S.V. Heinenoord 3 - Egelantier Boys 2 (2-1)

SVH houdt in spannend duel de punten op de Noord na ontsnapping in slotminuut!

Zaterdag 28 maart stond de wedstrijd tegen Egelantier Boys 2 op het programma. Op een zeer ongebruikelijke tijd van 16:15 had niemand het excuus om niet uitgeslapen te zijn. Toch wisten een aantal spelers van de tegenstander het voor elkaar te krijgen om niet op tijd aan de aftrap te verschijnen, waardoor er uiteindelijk pas om 16:25 werd afgetrapt.

In de 2e minuut volgde de eerste kans toen Max, die vandaag weer linksbuiten stond, naar binnen kwam en vlak langs de kruising schoot. Al snel bleek dat de tegenstander niet was gekomen om de punten cadeau te doen en probeerde met sterke en bewegelijke aanvallers zo nu en dan gevaarlijk te worden. Een aanval van EGB werd prima onschadelijk gemaakt door Jersey, toen de spits na een actie het idee had om rustig binnen te schieten en niet meer had gerekend op de vliegensvlugge linksback van 3. In de 8e minuut kreeg spits Jasper de bal voor zijn voeten aan de rechterkant van de goal maar zijn schot in de korte hoek werd gepakt door de keeper. In de 11e minuut volgde een schot van grote afstand die door een moeilijke stuit bijna binnen vloog toen Eddy de bal via zijn lichaam op de lat zag belanden. Door goed uitverdedigen van Luc werd verder gevaar voorkomen. In de 20e minuut kwam de 1-0 op het scorebord toen Jersey op links opstoomde, een puntgave voorzet afleverde, Tim bij de tweede paal knap voor zijn man kwam en in het dak van de goal binnenschoot. In het vervolg speelde de wedstrijd zich grotendeels af op het middenveld, waar Benny, Daan en Don heer en meester waren. Na goed druk zetten van SVH en een één-twee tussen Max en Benny volgde een corner, wat uiteindelijk niet tot een kans leidde. In de 32e minuut kreeg Eddy een terugspeelbal niet onder controle en werkte de bal weg in de voeten van de tegenstander. Na herstel van de verdediging volgde een corner, welke na een slim overstapje bij de eerste paal kon worden binnengeschoten. Gelukkig voor SVH kon Jersey op de doellijn een goal voorkomen. Vlak voor rust probeerde de rechtsbuiten van EGB het met een verkapt schot richting de verre kruising, echter belandde de bal op het dak van de goal. Scheidsrechter Kees Smeets floot voor de theepauze en dus met een 1-0 voorsprong voor de mannen van 3. In de rust vond er één wissel plaats. Coen werd vervangen door Stefan.

In de eerste fase van de tweede helft kon EGB een aantal keer gevaarlijk worden. In de 50e minuut kwam de spits net te kort om een voorzet vanaf rechts op de goal te krijgen. Een voorzet daarna werd goed verdedigd door Stefan en een kopbal uit een corner werd goed gepakt door Eddy. Het offensief van EGB was in de 60e minuut voorbij en SVH nam het roer weer over. Max werd weggestuurd door Jasper en schoot vanaf de rand van de zestien net over de goal. Vlak daarna kreeg hij een nieuwe poging, welke werd geblokt door een instormende verdediger. De druk hield aan er werden veel kansen gecreëerd. Jasper kwam tot een schot, welke naar buiten kon worden verwerkt door de keeper. De afvallende bal was voor Max die Don inspeelde, de kaats met Benny aanging en in kansrijke positie de bal met een stift wilde binnen werken. Zijn poging ging echter langs de verkeerde kant van de paal, waardoor de 1-0 gehandhaafd bleef. Vlak daarna was het opnieuw Max die een kans creëerde. Nadat hij de bal goed had aangenomen en twee man het bos instuurde kwam hij alleen voor de keeper. Hij zag hem er zelf al ingaan maar de keeper wist er nog net een hand tegenaan te krijgen, waardoor het feest niet doorging. En dan blijkt vaak, als hij er aan de ene kant niet in wil.. In de 70e minuut besloot een middenvelder van EGB van afstand uit te halen. Met een zwabberbal, die eerst richting de linkerhoek leek te gaan en vervolgens afdwaalde naar de rechter, werd Eddy verrast en kwam de gelijkmaker op het scorebord. Vlak daarna leek de 2-1 op het scorebord te komen toen Jasper na een goede bal van Stefan de keeper versloeg met een schuiver in de rechterhoek. Het leek geen buitenspel en de scheidsrechter negeerde de grensrechter in eerste instantie. Na de goal ging hij toch in overleg met de beste man en werd besloten de goal alsnog af te keuren. In de 78e minuut werd een voorzet van rechtsback Dennis gemist door de tegenstander en kreeg Max de bal bij de tweede paal in zijn voeten, hij was verrast en kon de bal niet tot een goal verwerken. In de 80e minuut besloot Benny uit een vrije trap van 30 meter de keeper te testen. De keeper kon de bal naar buiten verwerken, waarna Don de bal met een hakbal panklaar voor Dennis legde. Laatstgenoemde komt niet vaak in soortgelijke situaties en dit werd duidelijk in de uitvoering toen hij in kansrijke positie over schoot. Vlak voor tijd volgde nog een schot van EGB die over de lat vloog. In de laatste minuut van de officiële speeltijd kreeg SVH nog een vrije trap te nemen welke door Don in de handen van de keeper werd geschoten. Een moment daarna kreeg hij weer de kans om uit te halen en belandde de bal opnieuw in de handen van de sluitpost van EGB. De blessuretijd was aangebroken. De schrik zat er bij iedereen goed in toen Stefan zonder contact met de tegenstander naar de grond ging en naar zijn knie greep. Gezien zijn medische geschiedenis hield menigeen zijn hart vast en werd hij naar de kleedkamer gedragen. Na de onderbreking en met nog 3 minuten op de klok dwong SVH op de valreep nog een corner af, welke werd genomen door Tim. De bal kwam bij de tweede paal op het hoofd van Jasper die binnen knikte, waarna een verdediger de bal net achter of op de doellijn met een (voor een keeper) mooie redding pareerde. Het logische gevolg was een penalty, welke werd opgeëist door Benny. Hij maakte geen fout en schoot de bal feilloos in de rechterhoek. Direct na de 2-1 zat de blessuretijd erop en werd er afgefloten.

Na de wedstrijd werden er snel een paar biertjes genuttigd in de kleedkamer om vervolgens met de hele selectie richting Oud-Beijerland te vertrekken en het feest daar voort te zetten onder het genot van een hapje en drankje. Ook Stefan hebben we naar binnengedragen en hij heeft de avond met behulp van krukken meegemaakt, in eerste instantie lijkt het gelukkig mee te vallen. De concurrenten voor de tweede plaats GOZ en Strijen wonnen ook, maar spelen volgende week tegen elkaar. Zaak voor SVH dat er gewonnen blijft worden, te beginnen volgende week zaterdag wanneer RVVH op bezoek om 12:00.