DEN HOORN - HEINENOORD : 1 – 3 RUST : 1 – 2

HEINENOORRD OPENT SEIZOEN MET OVERWINNG.
De strijd om de K.N.V.B. districtsbeker was zaterdag tegen voormalig zondag 1e klasser in en tegen Den Hoorn.
Een vereniging met ruim 1400 leden, ( momenteel ledenstop ) en een imposante accommodatie.
Toeval of niet, ook dit keer voor de vierde achtereenvolgende keer stond de openings wedstrijd onder leiding van scheidsrechter Ron Wolf uit Berkel.
Beide teams begonnen met elkaar af te tasten en de bal proberen zolang mogelijk naar elkaar te schuiven en in de ploeg te houden , tot eindelijk na een klein kwartier Max v.d. Bergh een venijnig schot afvuurde richting Heinenoord doel, echter doelman Angelo Spanjaart stond op de juiste plaats om dit gevaar te keren.
Toen Luno Naguna het over links probeerde onderschepte Alex Deetman op het juiste moment en kon De Noord in de aanval, waaruit een doelpunt ontstond maar wegens buitenspel werd afgekeurd.
Er kwam wat meer beleving in de wedstrijd en bij een volgende aanval lag de meegekomen Tim Muler op snelheid, echter voor hij gevaarlijk kon worden was Davy Kaptein op tijd om hem af te stoppen.
Een combinatie tussen Enrico Elderhorst en Marlon Slabbekoorn had een beter lot verdiend wat ook even later gebeurde na een voorzet van Samet Dag, die Sanzio Dieterich bereikte en hij zijn schot met veel moeite zag keren door de Westlandse sluitpost.
Heinenoord werd sterker met gevolg een vrije trap na een overtreding op Ramy Salem.
Na ruim een half uur spelen werd de steeds gevaarlijker wordende Ramy Salem alweer onderuit gehaald, maar nu binnen de zestien en deponeerde de goed leidende scheidsrechter Ron Wolf de bal op de stip.
Marlon Slabbekoorn schoot feilloos binnen en dat betekende 0 - 1.

De thuisploeg ging op jacht naar de gelijkmaker en dat zag er even naar uit na een missertje van Alex Deetman en Nuno Laguna vrij baan had, maar aanvoerder Toine v.d. Berg bracht redding en was dit gevaar geweken.
In de 39e minuut was de goed spelende Ramy Salem , die zich van zijn tegenstander ontdeed en een perfecte voorzet afleverde , die werd afgerond door Sanzio Dieterich. 0 – 2.
Toen Andrew van Tiggelen een pass verzond waar niemand op reageerde ging een grote kans verloren , omdat daar een zee van ruimte lag.
Na wat geklungel en een misverstand in de verdediging kwam Den Hoorn op slag van rust via Rayen Clemensia terug naar 1 – 2.
Bij aanvang van het tweede bedrijf bleef Andrew van Tiggelen achter in de kleedkamer en was Wessel Schouwink zijn vervanger.
Een pass over de hele van Davy Kaptein kwam terecht op de stropdas van Sanzio Dieterich, die uithaalde en de vuisten van Erwin v.d. Windt even testte.
In deze periode hadden de mannen van coach Ralph Kalkman de wedstrijd in het slot kunnen gooien door uit te lopen naar 1-3 en 1-4 maar werd er met de kansen te slordig omgegaan.
Uit een hoekschop in de 62e minuut was de meegekomen Toine v.d. Berg nog dichtbij een treffer toen zijn kopbal met moeite werd verwerkt tot de volgende hoekschop.
De Westlanders putten hier moed uit en kwam de Noord goed weg toen Tjebbe Baggerman er van door ging en zijn pegel op de lat zag belanden.
Na dit moment slingerde coach Ralph Kalkman er 3 wissels in voor de laatste 20 minuten.
De thuisploeg deed er een schepje bovenop en gingen op jacht naar de gelijkmaker.
Een overtreding van Sandin Avdic leverde precies op de rand van de zestien een vrije trap op.
Remo de Vroege schoot keihard in de linkerhoek en de Hoornse supporters op de tribune veerden al op , echter Angelo Spanjaart ging met een katachtige sprong volledig gestrekt en ranselde de bal zijn doel uit.
In de 87e minuut maakte Marlon Slabbekoorn op aangeven van Jesper Kusters aan alle onzekerheid een einde, zette 3 a 4 verdedigers op het verkeerde been en haalde verschrikkelijk uit waarbij de bal via onderkant lat achter de verbouwereerde Westlandse sluitpost belandde. 1 – 3.
Een verdiende overwinning en is de eerste klap nog altijd een daalder waard.
a.s. zaterdag komt S.H.O. op bezoek, met ook een eerste overwinning op zak.
Altijd een speciale wedstrijd met veel publiek en natuurlijk beloofd deze kraker ook dit keer een spektakel te worden.
U bent van harte welkom, de wedstrijd begint om 17.00 uur.