HEINENOORD - TERNEUZEN : 4 – 1 RUST : 2 – 1

HEINENOORD OOK LANGS TERNEUZEN.
Voor aanvang van de wedstrijd werd 1 minuut stilte in acht genomen i.v.m. het overlijden van Sjaan Rosmolen.
Tante Sjaantje, zoals zij genoemd werd was al vanaf de opening van onze accommodatie in 1976 bij onze club betrokken.
Op vrijdag maakte zij met een vriendin de kantine schoon en op zaterdagmorgen hielp zij achter de bar hoofdzakelijk de jeugd aan snoep.
Zij dit werk vele jaren met de toenmalige jeugdvoorzitter, Kempis van Ruiswijk.
Klokslag 12.00 uur werd het werk neergelegd en of er klanten aan de bar stonden of niet: het was tijd voor een versnapering.
De jeugdvoorzitter schonk voor zichzelf een borrel in en voor Sjaan een advocaatje met slagroom.
Sjaan is 88 jaar geworden.
Heinenoord begon goed aan de wedstrijd en na een poging van Beau Maas, was het Sanzio Dieterich die zijn schot in de handen van doelman Jeremy Geensen zag verdwijnen.
Na 5 minuten was het Jesper Kusters die de bal panklaar legde voor Beau Maas, die te gehaast over schoot.
In de 22e minuut kwam de thuisploeg op voorsprong, toen Marlon Slabbekoorn enkele verdedigers het bos had ingestuurd en de bal in de voeten van Sanzio Dieterich schoof en hij de Zeeuwse sluitpost het nakijken gaf. 1 – 0.
De mannen van trainer Hubert van den Hemel gingen op jacht naar de gelijkmaker, wat in eerste instantie een hoekschop opleverde.
Uit deze corner voorkwam doelman Bas Bijkerk met een geweldige reflex de gelijkmaker en even later de kopbal van Bart ven Hanegem net langs de paal zag verdwijnen.
In de 41e minuut raakte Devano Riemens de lat en schoot Bart van Hanegem in de rebound eveneens op de lat waarbij Thomas Dielemans in derde instantie raak kopte , echetr dit doelpunt werd wegens buitenspel werd afgekeurd.
Bij een snelle uitbraak kwam de bal op links bij Marlon Slabbekoorn en hij wederom enkele spelers in de luren legde om vervolgens zelf de 2 – 0 op het scorebord te brengen.
Een vrije trap op slag van rust werd door Thomas Dieleman snel genomen en voor dat de muur goed en wel stond lag de bal al achter de Heinenoordse sluitpost. 2 – 1
Terneuzen kwam in het tweede bedrijf fel uit de startblokken en ging weer op jacht naar de gelijkmaker.

Nadat dit stormpje enigszins was geluwd, overigens zonder dat de verdediging van de thuisploeg in de problemen was gekomen, was het weer de beurt aan de Noord.
Aanvankelijk gingen schoten van Sanzio Dieterich en Beau Maas over en naast, terwijl Dejan de Feiter op aangeven van Marlon Slabbekoorn zijn schot zag geblokt.
Een poging van Jamie Rademaker uit de draai ging maar net naast en zag Dejan de Feiter zijn schot door aanvoerder Bert den Hamer van de lijn gehaald.
Met nog een half uur te gaan werden Dejan de Feiter en Beau Maas naar de kant gehaald en werden hun plaatsen door Ramy Salem en August Zwaal ingenomen.
Ramy Salem werd meteen gezocht en uit zijn voorzet van rechts lukte het Beau Maas net niet te scoren.
In de 67e minuut lukte dit wel toen Ramy Salem wederom een perfecte voorzet van rechts afleverde en die werd beloond door Sanzio Dieterich, die zijn tweede maakte en de 3 – 1 op het scorebord bracht.
Een rush van de opgekomen Bert de Hamer werd uitstekend precies op tijd door Andrew van Tiggelen ongedaan gemaakt, zodat ook dit gevaar was geweken.
In de 75e minuut werd Sanzio Dieterich vervangen door Nickelson Josepha.
Nadat Jesper Kusters in de slotfase werd vervangen door Wessel Schouwink kwam er nog een kans voor Samet Dag , die over schoot.
In de 86e minuut raakte Wessel Schouwink uit een voorzet van Marlon Slabbekoorn de paal, schoot aan de andere kant de ingevallen Senna Bunt over en bepaalde Nickelson Josepha uit een voorzet van Ramy Salem de eindstand op 4 – 1.
De goed leidende scheidsrechter Silco Saaman uit Vlissingen floot na een paar minuten blessuretijd voor de laatste keer en hield de kaarten op zak.
De 3e helft werd uitbundig gevierd, waarbij ook de gasten de tijd hadden en het met medewerking van DJ GOOF erg gezellig was.
Al met al een dik verdiende overwinning en staat volgende week de TOPPER in Oostkapelle tegen S.V.O.D. op het programma.
Zij wonnen met 5 – 0 van W.H.S. en gaan beiden nog steeds aan kop in de 2e klasse E.
Tevens wordt er volgende week gestreden om de EERSTE periodetitel.
Het spreekt vanzelf, dat het team van coach Ralph Kalkman rekent op jullie steun, dus kom massaal naar deze belangrijke wedstrijd in Sportpark Duinhelm in Oostkapelle.
Aanvang: 14.30 uur.