NIETS MEER AAN TE DOEN - HEINENOORD IS KAMPIOEN.

KLUNDERT - HEINENOORD : 1 – 3. RUST: 0 – 3.
Het duo Ralph Kalkman – Rene Scholts heeft het voor elkaar gekregen in EEN jaar De Noord weer terug te brengen naar de Hoofdklasse, wat op zich een unieke prestatie is.
Omdat de riante voorsprong van 5 punten na het verlies tegen Oranje Wit en het gelijke spel tegen V.V.G.Z. werd vorige week ook niet tegen Sliedrecht gewonnen zodat de beide koplopers in de laatste wedstrijd moesten strijden om het kampioenschap.
Bij een gelijkspel zou uit een eventuele beslissingswedstrijd op a.s.woensdag de winnaar moeten komen.
Maar eerst moest nog worden gewonnen van het reeds gedegradeerde Klundert.
De West-Brabanders wilden een waardig afscheid van de 1e Klasse en deden voor 100 % hun sportieve plicht.
De vele supporters van Heinenoord die naar de Klundert waren gekomen, hoorden al binnen een kwartier, dat Sliedrecht een voorsprong van 3-0 had op V.V.G.Z.
De spanning was groot en de eerste kans kwam dan ook voor de thuisploeg via Christian Fuanini die over schoot.
Het antwoord kwam van Andy Bouterse die er op links vandoor ging en zelf een poging waagde uit een moeilijke hoek terwijl zowel Mitch Fransen als Remi Spier volkomen vrij stonden.
Na een kwartier spelen moest Danijle Ribaric alles uit de kast halen om een doelpunt te voorkomen en kwam 10 minuten later Mitch Fransen via een vrije trap in de gelegenheid de score te openen.
Op een voor hem ideale plek kwam zijn pegel op de kruising terecht en ging dit feest nog niet door.
Een pass van Danny van Valen op Jeremy Hensen, die meteen uithaalde gaf de nodige problemen bij doelman Yoery van Wingerden.
Nadat een kopbal van Remi Spier ternauwernood over de lat werd getikt schoot aanvoerder Toine v.d.Berg in de 27e minuut raak en dat betekende 0-1.
Jammer dat het schot van Ramon Salas op fraai aangeven van Tom den Boer iets te zacht was en nog net van de lijn werd gehaald.
Goed doorgaan van Jeremy Hensen waarbij de Brabantse sluitpost in de fout ging werd keurig afgerond en bracht de 0-2 op het scorebord.
Met nog 4 minuten te gaan in de eerste helft dolde Mitch Fransen met de Klunderetse achterhoede en stelde Jeremy Hensen in de gelegenheid zijn tweede aan te tekenen en de voorsprong uit te bouwen naar 0-3.

Inmiddels was de stand bij Sliedrecht – V.V.G.Z. 3-1 geworden.
Het tweede bedrijf was nog maar 7 minuten oud, toen Kevin van Andel met een fraai doelpunt de spanning terug bracht en dat betekende 1-3.
Inmiddels was langs de lijn ook de nieuwe tussenstand van 3-2 uit Sliedrecht bekend.
Toen in de 65e minuut Jeremy Hensen binnen de zestien onderuit werd gehaald wees scheidsrechter van Dijk uit Etten Leur resoluut naar de stip en belastte zoals altijd Sander v.d.Pols zich met het nemen van de penalty.
De spanning was bij hem ook groot, want de man die nooit mist deed dat wel uitgerekend vandaag.
Omdat inmiddels met gejuich de tussenstand van 3-3 uit Sliedrecht bekend werd gemaakt maakte dat ene doelpunt ook weer niet zo veel uit.
Met nog 20 minuten te gaan, kwam Andrew Dias D,ullois binnen de lijnen voor de moe gestreden Remi Spier.
Ook Anthal v.d.Berg en Edwin Petersen kwamen nog in de ploeg voor Tom den Boer en Jeremy Hensen.
Tergend langzaam naderde de klok de 90 minuten, schoot Andrew Dias nog in de handen van Yoeri van Wingerden en probeerde Edwin Petersen met een slim hakje een laatste poging de voorsprong te vergroten tot na 93 minuten het eindsignaal klonk.
Nu was het wachten op een seintje uit Sliedrecht en dat kwam vrij snel zodat de champagne ontkurkt kon worden.
Een geweldig moment voor spelers, technische staf en supporters, maar vooral voor voorzitter Arie v.d.Berg, die zoals al jaren zijn hele ziel en zaligheid in ZIJN s.v.Heinenoord stopt.
Thuis gekomen was er een warm onthaal, werd de platte kar van stal gehaald en kon de rondrit beginnen.
Inmiddels was ook de afgevaardigde van de K.N.V.B. heer Frans Schiereck gearriveerd met de medailles en oorkonde.
Met zangeres en DJ kon het feest beginnen en zoals zo vaak was ook nu het bewijs er wee, waar een kleine vereniging als Heinenoord groot in kan zijn.