Barendrecht VR4 - Heinenoord VR1

Barendrecht VR4 - Heinenoord VR1

Voor de tweede keer dit seizoen, voor de tweede keer in deze bekercompetitie een uitwedstrijd tegen BVV Barendrecht. Waar het team van SV Heinenoord de vorige keer het derde elftal met 1-4 uit het bekertoernooi had geknikkerd, was het deze keer de beurt aan het vierde elftal. Men had dus het genoegen met het vooruitzicht op een bekerkraker(t).

Twee dagen eerder had ‘het andere eerste’, de mannen van SV Heinenoord, topklasser FC Lisse uitgeschakeld. Voor het vrouwenteam was het dus niets minder dan een plicht om ook door de dringen tot de volgende ronde van het bekertoernooi.

Van Overeem nam de voorbereidende toespraak voor zijn rekening en dat mistte de uitwerking niet. Behoudens een corner in de tweede minuut, had SV Heinenoord het beste van het spel. Er werden voorzichtig aan al een aantal mogelijkheden gecreëerd. Gelegenheidsspeelster Yentl, van de MB1, was meer dan eens betrokken bij het creëren van een mogelijkheid. Haar grote zus hield ondertussen achterin de muren gesloten.

Na een kwartier voetbal moest Heinenoord helaas toch een tegentreffer incasseren. Na een aanval over de linkerflank van Barendrecht, was er in de zestien-meter van SV Heinenoord opeens een tegenstander over. Deze tegenstander kon rustig een hoek uitkiezen en zorgde daarmee voor een één-nul voorsprong voor BVV Barendrecht. Een tegenvaller, maar Heinenoord ging daarna weer onverminderd verder met aanvallen. Voor rust was de achterstand alweer weggewerkt. Sterker nog, Heinenoord ging met een voorsprong de rust in. Twee keer scoorde het team uit een hoekschop. De eerste keer liep Mandy knap een lage corner binnen, haar eerste goal voor SV Heinenoord. Vlak voor rust maakte ook Karna haar eerste goal voor Heinenoord. Alweer een corner, deze keer hoog. Karna kopte de bal tegendraads en snoeihard in de touwen. Zodoende ging het team met een voorsprong de rust in.

Na rust kabbelde de wedstrijd de eerste twintig minuten rustig voort. Beide teams kregen wel een aantal kansen, maar over het algemeen leek de wedstrijd stil te vallen. De scheidsrechter, die een goede wedstrijd floot, had acuut last van een onverklaarbare brainfart. Om te beginnen stuurde hij de immer sportieve en faire Sandra tien minuten van het veld, vanwege niets. De speelsters kruisten elkaar, tegenstander viel niet, dribbelde verder de helft van SV Heinenoord op toen de ref het spel stillegde en Sandra van het veld verwijderde. Nog niet een paar minuten later moest ook Mandy tijdelijk inrukken omdat zij niet voldoende afstand hield bij een vrije trap. Ze kreeg de gele kaart op het moment dat ze weg liep bij de bal, toen dat haar werd gesommeerd. In die periode van 5 minuten met negen man, viel de 2-2. Vervolgens ging de man weer verder met waar hij die middag mee begonnen was, een goede wedstrijd fluiten.

Strafschoppen waren nodig om te bepalen wie er door mocht naar het bekertoernooi. Phebe mistte de eerste penalty voor Heinenoord, maar omdat alle andere speelsters scoorden én Barendrecht één penalty gestopt zag worden door Gillian, werd er een ronde strafschoppen verlengd. Anne, Yentl, Mandy en Charlotte hadden hun strafschop wel raak geschoten. In de zesde ronde schoot Lundresa haar penalty strak in de kruising en een tegenstander schoot de bal naast de goal, zodat Heinenoord de winnaar was van de penalty-reeks. Heinenoord overwintert dus in de beker en binnenkort zal bekend gemaakt worden tegen wie die wedstrijd wordt gespeeld en of dat een thuis- of uitwedstrijd zal betreffen.

Voor SV Heinenoord VR1 is het nu winterstop. Tot noch toe was het een succesvol half jaar, slechts drie keer werd er niet gewonnen, waarvan één tegen eerste klasser SVS. Zal Heinenoord het tweede gedeelte van het jaar ook zo goed presteren? Als het aan de trainers en speelsters ligt wel. Of men ook daad bij het woord kan voegen, dat is de vraag!

keukenmaxx

asn.jpgawaccu.jpgbenevia.jpgbestfresh.jpgdebergden.jpgdeheus.jpgdekoomen.jpgderijke.jpgfeyenoord.jpgfreestyle-voetbal.jpgfs.jpggentlemen.jpggpn_advies.jpggriend.jpgjb.jpgkia-binnenmaas.jpgkwakernaat.jpgmgx.jpgodko.jpgpersoneelsdiensten-pdhw.jpgrobey-logo.jpgvdmt.jpgwk-ict.jpgzpress.jpg
Naar boven