NEPTUNUS - SCHIEBROEK – HEINENOORD : 0 – 3. RUST: 0 – 0.

KLINKENDE OVERWINNING VOOR HEINENOORD.
Door de vele blessures moest coach Joop Hiele weer een ander elftal dan vorige week uit de hoge hoed toveren en dat is hem prima gelukt.
Toen Martijn Terlouw vorige week met een liesblessure uitviel, was Arto Dielhof zijn vervanger en deed dat uitstekend en ook vandaag was hij met aanvoerder Toine v.d. Berg, Davy Kaptein en Tomas van Riet de ijzersterke verdediging, die de NUL hield.
Onder barre weersomstandigheden moest de laatste wedstrijd van het jaar gespeeld worden tegen Neptunus Schiebroek.
Na de winst vorige week op B.V.C.B. was het voorgevoel er om te stunten tegen de op de tweede plaats staande Rotterdammers.
Hoewel de Noord in de eerste minuten goed weg kwam, mede door de harde wind, kwam de eerste mogelijkheid na een kwartier spelen voor Dejan de Feiter, die maar net over mikte.
Nadat Jordey van Dam het van afstand had geprobeerd volgden een aantal corners, waarbij Larbi El Harouchi uit de rebound maar net over schoot.
In de 26e minuut moest Dillan Heijnen handelend optreden op een kopbal van Faybian Hertstein en kreeg zijn collega Ryan Lol het even moeilijk bij een scherpe voorzet van Dejan de Feiter.
Een slimme pass van Larbi El Harouchi bereikte Remco Buist, die meteen uithaalde en zag dat de bal rakelings langs de verkeerde kant van de paal maar net naast ging.
Nadat Jordey van Dam de bal uit een voorzet had doorgekopt naar Remco Buist, eindigde zijn poging in de handen van de Rotterdamse sluitpost.
Op slag van rust kreeg Neptunus – Schiebroek nog een hoekschop te nemen, echter de indraaiende bal werd uitstekend door Davy Kaptein weggewerkt.
Het tweede bedrijf begonnen de mannen van coach Joop Hiele met windje mee.
De eerste de beste aanval werd opgezet door Sander de Heus, die op het juiste moment werd geblokt door aanvoerder Sander Duin en de zoveelste hoekschop opleverde.
Het antwoord kwam meteen van Tom Kuil, maar weggewerkt door Davy Kaptein.

In de 49e minuut kwam de bal wederom uit een afgeslagen corner voor de voeten van Tomas van Riet, die met een schitterend schot doelman Ryan Lol het nakijken gaf en dat betekende 0 – 1.
Dit was een tegenvaller voor de nummer TWEE op de ranglijst, dus gingen de mannen van trainer Raymond Kraaijbeek op jacht naar de gelijkmaker.
In de 68e minuut kwam HET GROTE MOMENT voor doelman Dillan Heijnen.
De oud keeper van Neptunus – Schiebroek probeerde met een verre uittrap Sander de Heus te bereiken, maar de bal stuitte net voor de zestien op het natte veld, kreeg meer vaart en het vangballetje voor zijn collega Ryan Lol glibberde over zijn uitgestoken vingers in het doel en dat betekende 0 – 2.
De thuisploeg was aangeslagen en probeerde met lange halen nog iets te forceren, edoch de Heinenoordverdediging stond als een huis en gaf geen krimp.
Sterker, in de 3e minuut van de blessuretijd werd Sander de Heus net voor de zestien onderuit gehaald.
De uitstekend leidende scheidsrechter Franklin Berg uit Rotterdam deponeerde de bal op de juiste plaats voor de vrije trap.
Jordey van Dam nam zijn aanloop en zag zijn schot van richting veranderen via de muur en achter de verbouwereerde Ryan Lol belanden en bepaalde zo de eindstand op 0 – 3.
De terechte vreugde bij staf, spelers en supporters was enorm en een fantastische afsluiting van 2019.
Door dit resultaat steeg De Noord naar plaats 11 op de ranglijst en dat zal ongetwijfeld bijdragen aan een hele mooie Kerst.