Achter de Hekken

Achter de Hekken

Het lijkt bijna toeval en ook een jongensboek op zich. Een ZZP-journalist verveelt zich tijdens de intelligente lockdown en besluit om dagelijks een stukje te gaan rijden. Eerst door oude, bekende buurten. Dat was snel bekeken, maar in die buurten vond hij ook die clubs van vroeger.

Sepers: “Onbewust reed ik langs wat voetbalclubs en toen ontstond het idee, om telkens een foto te maken van die amateurclubs. Van het één kwam het ander en uiteindelijk besloot ik alle clubs uit de provincie Zuid-Holland af te gaan. Soms, maakte ik, vanwege competitie-indelingen, een uitstapje naar de provincie Utrecht.”

Wat begon als tijdverdrijf, werd een serieus project. “De gemene deler bleek telkens dat dichte hek te zijn”, vervolgt Sepers. “Zo’n crisis is op zich al vreselijk met al die slachtoffers, maar
het legt ook het sociale leven stil. Dat vond ik terug in die afgesloten complexen. De wekelijkse heroïek, van lekker ballen als je ouders en grootouders toekeken, werd voor mij een toonbeeld van de tragiek die gaande was.”

Leuk

Het boek Achter de hekken bevat een profiel van 341 clubs. Bij een aantal daarvan staat een anekdote, verhaal of bijzonder stuk historie. Leuk? Waar vind je nou een broodje bal, dat in de adelstand is verheven en welke club had een voorzitter, tevens erelid, die als jongetje van negen een doelpunt voorkwam, door de bal - die langs de keeper richting doel rolde - voor de lijn weg te trappen?

Website

Aangezien het boek volledig over het amateurvoetbal in de regio Zuid-Holland gaat, wil ik jullie vragen om de flyer van Achter de hekken op de website van jullie club te plaatsen. Ik zou dat enorm waarderen!

keukenmaxx

asn.jpgawaccu.jpgbenevia.jpgbestfresh.jpgdebergden.jpgdeheus.jpgdekoomen.jpgderijke.jpgfeyenoord.jpgfreestyle-voetbal.jpgfs.jpggentlemen.jpggpn_advies.jpggriend.jpgjb.jpgkia-binnenmaas.jpgkwakernaat.jpgmgx.jpgodko.jpgpersoneelsdiensten-pdhw.jpgrobey-logo.jpgvdmt.jpgwk-ict.jpgzpress.jpg
Naar boven