SPARTA ( AV) - HEINENOORD : 1 – 5 RUST : 0 – 3.

SPARTA ( AV) - HEINENOORD : 1 – 5 RUST : 0 – 3.

HEINENOORD WINT OVERTUIGEND VAN KOPLOPER.
Evenals vorige week Hillegersberg is Sparta av ook een vereniging waar Heinenoord voor de eerste keer tegen speelt.
Bij binnenkomst hoorden we al vrij snel, dat de Rotterdammers al geruime tijd 6 basisspelers missen, i.v.m. langdurige blessures.
Ook vertoeft hun topscorer op dit moment op Bali.
Desalniettemin zijn ze koploper, dus zullen zij wel goede vervangers hebben.
Na een matige start deze competitie, komt de FIDUS-brigade de laatste weken aardig op toeren.
Coach Theo Ducaneaux daarentegen beschikt over een fitte selectie en had zijn elftal t.o.v. vorige week op EEN plaats gewijzigd.
Sander de Heus begon op de bank en Donny Navajas was zijn vervanger.
De Noord begon voortvarend aan de wedstrijd, want al in de eerste minuut veroverde Ilyas Oulad Ali de bal en zag Ramy Salem op rechts gaan en bediende hem op maat.
Uit zijn voorzet kopte Donny Navajas binnen en dat betekende 0 – 1.
Even werd er nog geprotesteerd, maar scheidsrechter Orlando Duivenstein uit Rotterdam Noord ( hij was op zijn fietsie gekomen ) stond er bovenop en dus gewoon een doelpunt.
De Rotterdammers gingen meteen op jacht naar de gelijkmaker en probeerden de gasten te overrompelen met snelle akties en goed samenspel.
Echter de Heinenoordverdediging stond als een huis en gaf geen krimp.
EEN missertje van Davy Kaptein, die voor de rest een puike wedstrijd speelde, bracht Jayson Candeia in de gelegenheid alleen op doelman Bas Bijkerk af te gaan, speelde echter de bal te ver voor zich uit, zodat dit een prooi voor de Heinenoordse sluitpost was.

Toen de combinaties niet zo lukte probeerde Danny Langstraat het van afstand, echter ook deze poging was geen probleem voor Bas Bijkerk.
Nadat de pass Enrico Elderhorst net iets te hard was voor Sanzio Dieterich was bij de volgende aanval de lange bal van aanvoerder Toine v.d. Berg op maat voor Donny Navajas, die zich wel blesseerde bij de poging de voorsprong te verdubbelen en werd vervangen door Mitch Fransen.
In de 34e minuut werd Enrico Elderhorst onderuit gehaald binnen de zestien, dus wees scheidrechter Orlando Duivestein resoluut naar de stip.
Sanzio Dieterich schoot hard en feilloos binnen en dat betekende : 0 – 2.
Bij het naderen van het rustsignaal kreeg de Noord nog een vrije trap te nemen net buiten de zestien.
Ook voor deze klus meld zich Sanzio Dieterich, hij faalde niet, maar schoot hard en zuiver binnen en gaf de verbouwereerde Rotterdamse sluitpost het nakijken. 0 – 3.
Op slag van rust nog een poging van Larbi el Harouchi, die zijn schot voorlangs de kruising zag gaan en Ramy Salem, die na enkele tegenstanders gepasseer4d te hebben zijn uithaal zag gestopt.
Het tweede bedrijf begon met een voorzet van Damien Serrano op Max Driessen , die naast schoot.
Toen Bas Bijkerk gehinderd door de zon een bal tot corner verwerkte leverde dit geen gevaar op.
In een wat onoverzichtelijke situatie werd het uiteindelijk 0-4 door een eigen doelpunt.
Halverwege de tweede helft werden Andrw van Tiggelen en Ramy Salem gewisseld voor Alex Deetman en Sven Moerland.
Alex Deetman amper in het veld moest meteen handelend optreden voor dat Lucas van Oeveren gevaarlijk kon worden.
Met nog ruim een kwartier te gaan kreeg de Noord een vrije trap te nemen.
Diverse keren een klusje voor Davy Kaptei om binnen te schieten, echter dit keer stond het vizier niet goed en verdween de bal hoog over het Rotterdamse doel.
Trainer Theo Ducaneaux slingerde er zijn laatste twee wissels tegen aan en werden Davy Kaptein en Sanzio Dieterich vervangen door Djim Kammerman en Sander de Heus.
Met nog 5 minuten te gaan haalde Sander de Heus verschrikkelijk hard uit en via de vingertoppen van Bryce Groenenboom verdween de bal in de verre hoek en kwam de stand evenals vorige week op 0 – 5.
In de allerlaatste minuut redde Sparta de eer door de ingevallen Yannick van de Sman en bepaalde de eindstand op 1 – 5.
Een dik verdiende fantastische overwinning en klimt de Noord op de ranglijst naar de 2e plaats.
a.s. zaterdag komen onze buren op bezoek dus hebben we de tweede derby van het seizoen:
Heinenoord - FC Binnenmaas. Aanvang : 14.30 uur
OPSTELLING.
Bas Bijkerk – Davy Kaptein – ( Djim Kammerman ) – Arto Dielhof – Toine v.d. Berg – Larbi el Harouchi – Sanzio Dieterich – ( Sander de Heus ) – Andrew van Tiggelen – ( Sven Moerland ) – Enrico Elderhorst – Ilyas Oulad Ali – Ramy Salem – ( Alex Deetman ) – Donny Navajas -
(Mitch Fransen ).

keukenmaxx

asn.jpgawaccu.jpgbestfresh.jpgdebergden.jpgdeheus.jpgdekoomen.jpgfeyenoord.jpgfidus.jpgfreestyle-voetbal.jpgfs.jpggentlemen.jpggpn_advies.jpggriend.jpgjb.jpgkwakernaat.jpgmgx.jpgodko.jpgpdhw_2.jpgrobey-150x150.jpgvdmt.jpgwk-ict.jpg
Naar boven