HEINENOORD - SPARTA ( av ) : 1 - 1. RUST : 1 - 1.

HEINENOORD - SPARTA ( av ) : 1 - 1. RUST : 1 - 1.

HEINENOORD PAKT PUNT VAN KOPLOPER.
Zaterdag 1 april 2023 , de dag dat SPARTA hun 135e verjaardag vierde, waarvoor ook langs deze weg, onze hartelijke gelukwensen.
Met een grote delegatie waren de Rotterdammers naar Heinenoord gekomen, om zeker revanche te nemen op de 1-5 nederlaag van 12 november 2022.
Weliswaar toen met een aantal invallers en onze trouwe AD verslaggever Gerard Vonk, had inmiddels vastgesteld, dat het elftal van nu t.o..v. 12 november op 4 plaatsen was gewijzigd.
Van Heinenoord trouwens op 3.
De Noord begon heel goed aan de wedstrijd en al in de eerste minuut kreeg Dejan de Feiter de kans de score te openen uit een hoekschop van Sanziio Dieterrich, maar schoot net naast.
Het was echter uitstel van executie , want in de 11e minuut was het wel raak.

Alex Deetman bediende Ramy Salem op rechts en uit diens voorzet op maat bracht Donny Navajas Sanchez de 1 – 0 op het scorebord.
De vreugde duurde echter maar 5 minuten, toen Jordy van Buren doelman Bas Bijkerk passeerde en dat betekende 1 – 1.
De Spartanen deden er een schepje bovenop en het was te danken aan de Heinenoordse sluitpost met een geweldige redding om een Rotterdamse voorsprong te voorkomen.
Een voorzet van Dejan de Feiter was het antwoord, echter Sanzio Dieterich kwam een teenlengte te korst om doelman Bryce Groenenboom te verrassen.
Na een rush van Donny Navajas Sanchez had hij de mogelijkheid om Sanzio Dieterich te bereiken, maar ging dit keer voor eigen succes en schoot hard over.
Nog voor rust was het weer Bas Bijkerk met een fabelachtige redding, waarbij hij de bal niet goed onder controle kon krijgen, onderuit ging en uit de rebound zou EEN van de verdedigers hands hebben gemaakt.
Scheidsrechter Giovanni Jaggan uit Den Haag had dat blijkbaar ook niet geconstateerd, wat bij de bezoekers het nodige commentaar en een klein opstootje veroorzaakte.
Het tweede bedrijf begon met een fel aanvallend Sparta , waarbij de verdediging zijn handen vol had.
Een pegel van Jeremy Stork eindigde op de vuisten van Bas Bijkerk, waarbij de bal uiteindelijk bij Ilyas Oulad Ali terecht kwam en hij meteen Donny Navajas aan het werk zette en die net iets tekort kwam om de Spartaanse sluitpost te passeren.
Een vrije trap van Alex Deetman eindigde bij Mitch Fransen, die over kopte.
Andrew van Tiggelen was precies op tijd om Jordi de Zwart af te stoppen en aanvoerder Toine v.d. Berg moest ingrijpen om de ingevallen Robin v.d. Sman het scoren te beletten.
Met nog ruim 20 minuten te gaan slingerde coach Theo Ducaneaux er twee wissels tegen aan.
Dejan de Feiter en Arto Dielhof werden naar de kant gehaald en Enrico Elderhorst en Sander de Heus waren hun vervangers.
Nadat Alex Deetman zijn poging voorlangs zag gaan moest Ilyas Oulad Ali ingrijpen om de ingevallen Jayson Candela tot de orde te roepen.
De druk van de bezoekers werd groter en groter, maar de verdediging hield stand en eindigde de wedstrijd in 1 – 1.
Begin van de competitie werden Sparta en Heinenoord door de pers genoemd als de gedoodverfde kampioenen.
Met nog 5 wedstrijden te gaan maakt Sparta het nog steeds waar en is Heinenoord inmiddels afgezakt naar plaats VIJF.
Er zal dus alles uit de kast moeten worden gehaald om nog in aanmerking te komen voor nacompetitie.
a.s.zaterdag is een vrije dag en kan De Noord zich op gaan maken voor de streekderby op 15 april in Maasdam tegen FC Binnenmaas.
OPSTELLING.
Bas Bijkerk – Alexander Deetman – Arto Dielhof – ( Enrico Elderhorst ) – Toine v.d. Berg – Dejan de Feiter – ( Sander de Heus ) – Sanzio Dieterich – Andrew van Tiggelen – Mitch Fransen – Ilyas Oulad Ali – Ramy Salem – Donny Navajas Sanchez.

keukenmaxx

asn.jpgawaccu.jpgbestfresh.jpgdebergden.jpgdeheus.jpgdekoomen.jpgfeyenoord.jpgfidus.jpgfreestyle-voetbal.jpgfs.jpggentlemen.jpggpn_advies.jpggriend.jpgjb.jpgkwakernaat.jpgmgx.jpgodko.jpgpdhw_2.jpgrobey-150x150.jpgvdmt.jpgwk-ict.jpg
Naar boven