HEINENOORD - V.V.G.Z.: 3 – 0 RUST: 0 – 0.

HEINENOORD - V.V.G.Z.: 3 – 0 RUST: 0 – 0.

HEINENOORD IN TWEEDE HELFT LANGS V.V.G.Z.
Na het dramatische verlies vorige week tegen streekgenoot FC Binnenmaas, zou er uit en ander vaatje getapt moeten worden tegen de ploeg uit Zwijndrecht, de tegenstander van vandaag.
Mensen, die de wedstrijd niet gezien hebben, zouden kunnen denken:
Gezien de uitslag is dat dan goed gelukt.
Niets is minder waar.
V.V.G.Z. staat voor : Voetbal Vereniging Gelukvogels Zwijndrecht.
Nou, dat geluk was voor wat het eerste bedrijf betreft, volledig voor De Noord.
Als de ruststand 0 – 3 of 0 - 4 zou zijn geweest, was dat terecht.
De mannen van trainer Fopke Gouman schoten uit alle standen en kwamen vier keer paal, lat en kruising tegen.
Maar……….., wat het belangrijkste is, ALLES wat er tussen de palen kwam was voor doelman Bas Bijkerk.
Onze eigen BASSIE hield gedurende ruim 90 minuten op briljante wijze de NUL met spectaculaire reddingen GEWELDIG.
Evenals in de heenwedstrijd, begonnen de Zwijndrechters furieus aan de wedstrijd.
Balverlies van Ilyas Oulad Ali zorgde al meteen voor een vrije trap net buiten de zestien.
Ioldi Soares de Brito schoot hard en zuiver in de rechterhoek en de eerste redding van de Heinenoordse sluitpost was een feit.
Uit de corner die hier uit volgde stond |Enrico Elderhorst op de juiste plaats en haalde de bal van de lijn.

Het antwoord van de thuisploeg kwam meteen, toen Sanzio Dieterich een voorzet gaf bestemd voor de meegekomen Arto Dielhof, echter voor dat hij kon uithalen werd zijn schot geblokt,
Het was wederom Ioldi soares de Brito, die zich langs aanvoerder Toine v.d. Berg worstelde en zijn pegel zag gekeerd door Bas Bijkerk en in de rebound schoot Jaap Swank over.
Toen Sander de Heus er op rechts van door ging, werd zijn voorzet tot corner verwerkt en uit deze hoekschop kopte Andrew van Tiggelen maar net over.
Na een half uur spelen schoot Thom Kraaijeveld keihard op de paal en toen de terug springende bal weer werd ingeschoten brachten de vuisten van doelman Bas Bijkerk redding om vervolgens op de kruising te belanden.
De gasten bleven drukken, wat de verdediging van de thuisploeg volop werk gaf en scheidsrechter Pedrag Obradovic uit Capelle a/d IJsselhet wel eens tekort hield , wat dan weer vrije schoppen opleverde voor kleine overtredingen.
Zo ook 10 minuten voor rust toen Ioldi Soares de brito weer klaar stond voor zijn vrije trap. En ook dit keer werd zijn poeier door de vingertoppen van Bas Bijkerk over de lat getikt.
Een lange bal van Mitch Fransen kwam in de voeten van Sander de Heus, die zijn man passeerde, uithaalde maar net over de lat mikte.
Na nog 3 fraaie reddingen van doelman Bas Bijkerk op slag van rust eindigde het eerste bedrijf met de brilstand : 0 – 0.
Aan het begin van de tweede helft, kwam Dejan de Feiter binnen de lijnen voor de achter gebleven Sven Moerland.
Waarschijnlijk is er tijdens de rust het nodige gezegd door de technische staf, want meteen na het eerste fluitsignaal ontstond er een gevaarlijke situatie voor het Zwijndrechtse doel.
Een fraaie aanval tussen Dejan de Feiter en Ramy Salem werd door Dejan ingeschoten waarbij doelman Stan van Namen de grootste moeite had.
In de 58e minuut kwam de Noord op voorsprong toen een voorzet van Sander de Heus keurig werd afgerond door Sanzio Dieterich 1 – 0
Met nog ruim een half uur te gaan werd de aan zijn hand geblesseerde Sander de Heus vervangen door Djim Kammerman.
De rollen waren nu omgedraaid en zagen we een aanvallend Heinenoord wat op weg was naar meer.
Het was weer Dejan de Feiter, die op aangeven van Ramy Salem een pegel losliet , waarbij doelman Stan van Namen de nodige moeite had en de bal tot corner kon verwerken.
Uit deze hoekschop leek Andrew van Tiggelen de bal binnen te tikken, echter kwam qua stappen verkeerd uit en ging deze kans verloren.
In de slotfase werd Ramy Salem nog vervangen door Tom den Boer.
Het duurde weliswaar tot de 85e minuut , toen Dejan de Feiter werd aangespeeld en hij zonder na te denken de bal vol op zijn pantoffel kreeg en keihard uithaalde 2 – 0.
In de slotfase bepaalde Sanzio Dieterich de eindstand met een schitterende lob op 3 – 0.
Een merkwaardige wedstrijd waarbij de eerste helft volledig door V.V.G.Z. werd bepaald en Heinenoord uiteindelijk met geluk en een in bloedvorm verkerende doelman de volle winst pakte.
Met nog 3 wedstrijden te gaan, kan theoretisch nog nacompetitie worden gehaald, maar dan moet alles gewonnen worden en de concurrentie alles verliezen.
a.s. zaterdag volgt de wedstrijd tegen Spirit in Ouderkerk a/d IJssel. Aanvang: 15.00 uur.
OPSTELLING.
Bas Bijkerk – Arto Dielhof – Toine v.d. Berg – Sanzio Dieterich – Andrew van Tiggelen -
Sven Moerland – ( Dejan de Feiter ) – Enrico Elderhorst – Mitch Fransen – Ilyas Oulad Ali – Ramy Salem – ( Tom den Boer ) – Sander de Heus – ( Djim Kammerman ).

keukenmaxx

asn.jpgawaccu.jpgbestfresh.jpgdebergden.jpgdeheus.jpgdekoomen.jpgfeyenoord.jpgfidus.jpgfreestyle-voetbal.jpgfs.jpggentlemen.jpggpn_advies.jpggriend.jpgjb.jpgkwakernaat.jpgmgx.jpgodko.jpgpdhw_2.jpgrobey-150x150.jpgvdmt.jpgwk-ict.jpg
Naar boven